Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület

a  Genealógiai és Heraldikai Világszövetség tagja

Az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület célja az erdélyi történelmi jelképek – címerek, pecsétek, zászlók – kutatása, és a kutatási eredmények népszerűsítése hazai magyar és román nyelvű, magyarországi, valamint nemzetközi konferenciákon, hazai és külföldi folyóiratokban. Továbbá tematikus konferenciák szervezése, saját kiadványok megjelentetése. Az egyesület tanácsadást is vállal, segít a közigazgatási egységek címerének és zászlajának megtervezésében. Az egyesület szorgalmazza a történelmi jelképek használatát, és határozottan kiáll a több évszázados szimbólumok változatlan alkalmazásáért.

Az egyesület elnöke dr. Szekeres Attila István heraldikus, a Nemzetközi Címertani Akadémia levelező tagja

Kapcsolat: herald.vexil [kukac] gmail.com

Részvétel a 34. Genealógiai és Címertani Világkongresszuson

Az erdélyi rendek – vármegyék, székelyek és szászok – címerhasználatáról tartott előadást dr. Szekeres Attila István, az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnöke 2021. október 21-én Madridban, az őfelsége, VI. Fülöp, Spanyolország királya fővédnökségével október 20–23-a között tartott 34. Genealógiai és Címertani Világkongresszuson.

Ez alkalommal (október 20-án) tartották a Genealógiai és Heraldikai Világszövetség küldöttgyűlését, melyen szintén részt vett az Egyesület elnöke. Szintén ez alkalommal (október 21-én) Madridban tartotta meg éves közgyűlését a Nemzetközi Címertani Akadémia, melynek Szekeres Attila István levelező tagja.

Az Erdélyi Címer- és Zászlótudományi Egyesület elnökének a világkongresszuson való részvételét támogatta a Bethlen Gábor Alap. Köszönet érte!

 

Comments are closed.